Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken met dienstencheques is beter werk voor jou

Voel je je geroepen om aan de slag te gaan als huishoudhulp of poetshulp, een knelpuntberoep waar bijzonder veel vraag naar is? Ga niet zomaar bij eender wie werken, want ‘in het zwart poetsen’ is allang taboe. De enige echte oplossing voor huishoudhulpen is werken met dienstencheques. Dat systeem biedt jou werkbaar werk tegen een redelijke verloning.

Werken met dienstencheques: hoe werkt het?

Het systeem van de dienstencheques is eenvoudig. Wie graag een poets- of huishoudhulp wil inschakelen, klopt aan bij een erkende onderneming die mensen tewerkstelt om te poetsen, te strijken en boodschappen te doen.

De gebruiker betaalt de dienstenchequemedewerker met papieren of elektronische dienstencheques. De onderneming verzamelt vervolgens de dienstencheques en betaalt zijn werknemers uit. Om als huishoudhulp aan de slag te gaan in dit systeem, meldt je je hier aan bij Glax

Beter voor jou

Dankzij de dienstencheques is er minder zwartwerk en zijn er meer huishoudhulpen aan de slag. De voordelen zijn dan ook niet min. Ten eerste krijg je een vast uurloon. Ten tweede geniet je een gewaarborgd loon bij ziekte of een arbeidsongeval. Je spaart ook voor je pensioen en ontvangt vakantiegeld. Bovenal biedt werken met dienstencheques werkzekerheid en wettelijke sociale bescherming. Je weet waar je aan toe bent en hoeft je geen zorgen te maken.

Aan de slag als poetshulp?

Wil je graag snel werk vinden en zegt werken met dienstencheques je wel wat? Meld je aan bij Glax en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques. Dan kan je onze consulenten uiteraard telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.