Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat te doen bij warm weer?

Enkele tips die we vanuit de dienst preventie graag willen meegeven:

- Vraag aan de klant om je drank in de koelkast te mogen leggen.

- geef door aan de klant dat het mogelijks wat rustiger aan zal gaan door de warmte (in het aller slechtste geval, vragen om even te rusten)

- Pas je kledij aan: Kleed je wat luchtiger dan normaal zodat je het niet te warm hebt. Maar blijf je voldoende beschermen.

- Maak een planning: Wissel taken af. Doe eerst de zwaardere taken wanneer het wat koeler is en sluit de dag met de lichtere taken wanneer het wat warmer is. In de namiddag doe je het omgekeerde. Je gaat dus best geen terrassen schoonmaken rond de middag. Pas je werkritme aan indien het drukkend wordt. De zon draait gedurende de dag. Hou hier rekening mee in uw planning.

Poets de ruimtes best wanneer er geen rechtstreekse straling is van de zon. Indien de zon altijd in de kamer schijnt tijdens uw aanwezigheid, wissel dan warme lokalen af met koelere lokalen.

- Begin vroeger te werken: Als het mogelijk is voor de klant en uzelf, begin dan wat

vroeger te werken.

- Voorkom directe straling van de zon in de ruimte: Verduister de ruimte, doe gordijnen

toe, doe de rolluiken naar beneden, …

- Eet een fris slaatje en drink veel!: Pas je lunch aan en ruil eventueel de boterhammen voor een slaatje. Drink voldoende water of frisdrank.

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques. Dan kan je onze consulenten uiteraard telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.