Overslaan en naar de inhoud gaan

Poetsen met Azijn - Glax Dienstencheques legt het uit

Dit kan je allemaal schoonmaken met azijn

Schoonmaakazijn wordt al decennialang in het huishouden gebruikt. Verwonderlijk? Niet echt. Het huishoudmiddeltje is doeltreffend, goedkoop, milieuvriendelijk en multifunctioneel. Zo kan je er je koffiezetapparaat mee ontkalken, je ramen wassen zonder strepen na te laten, je microgolfoven reinigen, vieze geurtjes uit je keuken verdrijven ... Benieuwd hoe je azijn effectief gebruikt? Lees hieronder onze tips.

Je wasmachine schoonmaken? Dit stappenplan helpt je op weg

Een muffe geur of bruine vlekjes op je wasgoed? Hoog tijd om jouw wasmachine schoon te maken! Vraag je jezelf nu stiekem af of dit echt nodig is? Tuurlijk wel. Jouw toestel krijgt immers meerdere keren per week met flink wat vuil af te rekenen: wasmiddelresten, haren, huidschilfers en vetten blijven achter in het toestel en zorgen ervoor dat het niet langer naar behoren functioneert. De oplossing? Een grondige schoonmaakbeurt.

Wat te doen bij warm weer?

Werken bij warm weer kan de taak net iets zwaarder maken. Vaak hebben klanten begrip voor de situatie en zullen zij zeggen dat het wat rustiger aan mag.
Maar om jullie vanuit de werkgevers kant toch wat te helpen op deze warme dagen geven wij graag enkele tips.

Ramen wassen zonder strepen zo doe je dat!

Nu het zonnetje komt piepen, is het hoog tijd om jouw vuile ramen grondig te wassen. Vooral als je ze de voorbije winter flink verwaarloosd hebt. Hoe je dit doet? Met slechts een emmer, een spons, een afwasmiddel, een microvezeldoek en een degelijke raamtrekker geraak je al een heel eind. Zitten er na de wasbeurt altijd vervelende strepen op je vensters, maak dan gebruik van onze tips voor een optimaal resultaat.

De microvezeldoek: hét wondermiddel bij uitstek?

De microvezeldoek heeft de voorbije jaren zijn plekje veroverd in zowat elke huishoudelijke voorraadkast. Waarom? Dat valt eenvoudig te verklaren. Zo maakt de multifunctionele doek het mogelijk om schoon te maken zonder afwasmiddelen, verwijdert hij vet en vuil in een handomdraai en mag hij op zowat elk oppervlak gebruikt worden. Wij lijsten hier alles wat je ooit al over de microvezeldoek wilde weten voor je op.

Tips voor huishoudhulpen: vlekken verwijderen volgens Glax

Als poetshulp word je met een verscheidenheid aan uitdagingen geconfronteerd. Tijdens het wassen en strijken kom je wellicht zo nu en dan hardnekkige vlekken tegen die je niet ...

Huishoudoplossingen op maat van actieve 60-plussers

Je bent dan wel zestigplusser, maar dat maakt je natuurlijk nog geen oudere! Tijdens je pensioen wil je volop reizen, tijd doorbrengen met je kleinkinderen, afspreken met vrienden, …Met andere woorden: je leven is drukker dan ooit. Het huishouden staat dan wellicht niet bovenaan je prioriteitenlijstje. Een huishoudhulp met dienstencheques biedt soelaas!

Tips voor huishoudhulpen: strijken als een pro

Op zoek naar tips om nóg beter te leren strijken? Goed nieuws, want je bent aan het beste adres voor tips & tricks voor huishoudhulpen! In dit artikel sommen ...

Wat je nog niet wist over elektronische dienstencheques

Sinds 1 januari 2016 zijn de dienstencheques een bevoegdheid van de gewesten. Eén van de zaken waarvoor het Vlaams Gewest meteen ijvert, is het gebruik van elektronische dienstencheques omdat ..

Werken met dienstencheques is beter werk voor jou

Voel je je geroepen om aan de slag te gaan als huishoudhulp of poetshulp, een knelpuntberoep waar bijzonder veel vraag naar is? Ga niet zomaar bij eender wie werken, ...

Kom met ons in contact

Je hebt een vraag over huishoudhulp met dienstencheques. Dan kan je onze consulenten uiteraard telefonisch contacteren tijdens de kantooruren.